به این 8 دلیل برای کسب و کارتان سایت نسازید!

دسته بندی: آموزش
زنی در حال بررسی وبسایت کسب و کارش

دنیا عوض شده است! اگر قبلاً با داشتن یک مغازه می‌توانستید به‌راحتی امرار معاش کنید،  حالا شاید لزوماً داشتن مغازه و فروشگاه کافی نباشد! آیکونی از دنیای اینترنت

دنیایی دیگر به موازات دنیای واقعی شکل گرفته و هرروز بیشتر از قبل جذاب‌تر می‌شود. منظورمان اینترنت است! فارغ از اینکه در چه صنعتی فعالیت می‌کنید، حضور کسب‌و‌کارتان در اینترنت ضروری است! اما هنوز هم به دلایل مختلف، خیلی‌ها روی خوشی به آن نشان نمی‌‌دهند.

در این مقاله، به‌صورت معکوس راجع به دلایل نداشتن سایت برای یک کسب‌‌و‌کار صحبت کردیم؛ یعنی اگر قانع نشدید، باید سایت داشته باشید! قبل از هرکار بیایید با انواع کسب ‌و‌ کارهای آنلاین آشنا شویم.

انواع کسب‌و‌کارهای آنلاین

دو نوع کسب‌و‌کار آنلاین وجود دارد:

کسب‌و‌کاری که ذاتش آنلاین است. مثل این همه فروشگاه اینترنتی که همین حالا هم در فضای وب دیده می‌شوند. حتی بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی که در شبکه‌های اجتماعی (به‌خصوص اینستاگرام) فعالیت می‌کنند. (جلوتر خواهیم گفت که چرا داشتن سایت بهتر از فعالیت صرف در شبکه‌های اجتماعی است)

در طرف دیگر، فروشگاه‌های فیزیکی کوچک و بزرگ را داریم. از یک کتاب‌فروشی کوچک در محله‌ای بومی‌نشین گرفته تا عطر فروشی بزرگی که در محله‌های گران و پرتردد شهر واقع شده است.

نمونه از نماد یک سایت

این فروشگاه‌های فیزیکی هم می‌توانند سایت داشته باشند. برخی مزایا از طریق داشتن سایت به وجود می‌آیند. البته اگر به‌عنوان صاحب یک کسب‌و‌کار فیزیکی، آن‌ها را نمی‌خواهید، می‌توانید از خیر داشتن سایت هم بگذرید.

بیایید ببینیم چه دلایلی برای نداشتن سایت وجود دارند؟

8 دلیل برای وب‌سایت نداشتن یک کسب‌و‌کار

مواردی که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم، همه از مزایایی هستند که با برخورداری از سایت، نصیب کسب‌و‌کارتان می‌شوند؛ اما  اگر به هر دلیل فکر می‌کنید نیازی به این مزایا ندارید، پس نیازی به داشتن سایت هم ندارید. 

1- اگر نمی‌خواهید اعتبارتان را افزایش دهید

شاید همین حالا هم کلی معتبر باشید! البته که داشتن سایت اعتبارتان را خیلی بیشتر خواهد کرد و صدالبته که اعتمادسازی هم می‌کند. هرچه باشد، اگر درست و اصولی فعالیت کنید، به مرجع اصلیآیکون نشان دهنده اعتبار در صورت داشتن سایت صنعت‌تان بدل خواهید شد. به این فکر کنید که مرجع بودن چه تاثیر مثبتی روی جامعه مخاطبان‌تان می‌گذارد!

در جواب آن دسته از دوستانی که می‌گویند همین حالا هم مرجع اصلی صنعت هستیم؛ سایت جایگاه‌تان را تثبیت می‌کند!

البته که تصمیم با شماست! می‌توانید دست ‌‌روی ‌دست بگذارید تا رقیبی با سایتش جایگاه‌تان را تصرف کند! بدون جنگ و خون‌ریزی.

2- اگر برندسازی پشیزی برای‌تان ارزش ندارد

این‌ها لوس‌بازی‌های امروزی است! درصد زیادی از کاسبان (مخصوصاً قدیمی‌ترها)، هیچ اعتقادی به مسائلی مثل برندینگ ندارند! خب  یکی از بزرگ‌ترین فایده‌های داشتن سایت، برندسازی است. آیکون برندینگ متشکل از تاج و تگ قیمت

حتی اگر یک فروشگاه کوچک دارید که محدود به یک محله است، برندسازی کمک می‌کند بین اهالی آن محل شناخته‌تر باشید. بستنی‌فروشی‌ای قدیمی در یکی از محله‌های جنوبی تهران وجود دارد که اسم بسیار شنیده‌شده‌ای دارد! شاید صاحب آن هیچ‌وقت با مفهوم برندینگ آشنا نبوده باشد، اما طی سال‌های زیاد فعالیتش، با کیفیت بالا و اخلاق خوبش این کار را انجام داده است. حالا به خاطر برند معروفش، بسیاری حاضرند در قبال پرداخت هزینه‌های گزاف امتیاز تاسیس شعبه‌اش را داشته باشند. پس برندینگ مربوط به چند سال اخیر نیست! بلکه یک مفهوم بسیار قدیمی است.

اما اگر مثل درصد زیادی از کاسبان (همان‌هایی که برندینگ را اداواصول نسل جدید می‌دانند) فکر می‌کنید، احتمالاً نیازی به سایت هم نخواهید داشت.

3- اگر هیچ نیازی به بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing) ندارید

هر کسب‌و‌کاری پیوسته در حال بازاریابی است! یعنی همواره  به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم تلاش می‌کند سهمش را از بازار گسترش دهد. به‌زبان ساده‌تر، مشتریانش را بیشتر کند. آیکون دیجیتال مارکتینگ

مثلاً دو مغازه کفش‌فروشی که کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند را تصور کنید. صاحب هر فروشگاه سعی می‌کند مشتریان بیشتری نسبت به همسایه خود جذب کند. به این منظور آن‌ها سعی می‌کنند ویترین‌های جذاب‌تری داشته باشند. گاهی ممکن است یکی از آن‌ها روی شیشه‌های فروشگاه، حراج را اطلاع‌رسانی کند. دیگری ممکن است بودجه‌ای را صرف تبلیغات کند.

تمام این فعالیت‌ها که به‌منظور جذب مشتری بیشتر انجام می‌شوند، نوعی بازاریابی هستند. بازاریابی دیجیتال، جذب مشتریان جدید از طریق کانال‌های دیجتال است! اینترنت یکی از جذاب‌ترین این کانال‌ها است. در بازاریابی دیجیتال می‌توانید مشتریان بالقوه را هدف بگیرید و نتیجه فعالیت‌های‌تان را ارزیابی کنید.

اما اگر همان شیوه‌های قدیمی را ترجیح می‌دهید، سایت به چه کارتان می‌آید؟

4- اگر نمی‌خواهید بیشتر دیده شوید

خیلی بعید است که کسی نخواهد کسب‌و‌کارش بیشتر دیده شود! اما خب یکی از مزایای داشتن سایت همین است. کسب‌و‌کارتان بیشتر در معرض دید قرار می‌گیرد. بالطبع هرچه بیشتر دیده شوید،آیکون جمعیت زیاد بازدیدکنندگان احتمالاً فروش‌تان هم بیشتر خواهد شد. البته نه لزوماً! اگر سایت‌تان به‌درستی بهینه‌سازی (SEO) شده باشد، در نتایج جست‌و‌جو رتبه‌ خوبی خواهید گرفت و این یعنی حجم بالای بازدید‌کننده‌ که هر روز از سایت‌تان دیدن می‌کنند. می‌توانید مقاله سئو چیست را بخوانید تا منظورمان از بهینه‌سازی را متوجه شوید. (اینجا هم کار تمام نمی‌شود، باید بتوانید بازدیدکننده را به مشتری تبدیل کنید.)

شاید خیلی از کسانی که می‌خواهند از خدمات شما استفاده کنند، هیچ‌وقت پا به محلی که مغازه‌تان در آن قرار دارد نگذارند؛ اما دنیای اینترنت محدود به مکان نیست! یا زمانی بیایند که کرکره را پایین کشیده‌اید. خب دنیای اینترنت محدود به زمان هم نیست!

پس اگر نیازی به بیشتر دیده شدن ندارید، به سایت هم نیازی نخواهید داشت.

5- اگر صرفه‌جویی در زمان و ارائه خدمات بهتر به مشتریان در برنامه‌های‌تان نیست

به واسطه خدمتی که ارائه می‌کنید یا محصولی که می‌فروشید، روزانه تماس‌های زیادی از جانب مشتریان‌تان دریافت می‌کنید؟! محور اکثر سوالات و درخواست‌های آنان یکسان است؟آیکون صرفه جویی در زمان

در چنین حالتی، وقت زیادی از نیروها در حال هدر رفتن است. وقتی که می‌تواند صرف انجام کارهای مهم‌تر شود؛ اموری که منجر به پیشرفت‌ کسب‌و‌کار می‌شوند. از طرف دیگر ممکن است مشتری‌ای بیش‌از‌حد پشت خط بماند، یا پاسخش را به‌درستی دریافت نکند یا …. خب همه این مسائل در نهایت به ضررتان هستند.

اگر سایت داشته باشید می‌توانید سوالات پرتکرار را در آن پاسخ دهید. طرز استفاده از محصول، چگونگی برطرف کردن مشکل X، محدودیت‌های استفاده از محصول و ….  حتی ارائه خدمات پیشتیبانی هم از طریق سایت کیفیت بهتری خواهند داشت. 

اما اگر به خلق تجربه کاربری بهتر برای مشتری اهمیتی نمی‌دهید، نیازی به سایت نخواهید داشت.

6- اگر نمی‌خواهید شبانه‌روزی درآمد داشته باشید

البته که سایت هر کسب‌و‌کاری قرار نیست فروشگاه آنلاین باشد؛ اما شما یک فروشگاه اینترنتی را فرض کنید. اصلاً مهم نیست مشتری چه ساعتی تصمیم به خرید بگیرد. اصلاً مهم نیست مشتریآیکون شبانه روزی نزدیک مغازه باشد یا چند قاره آن طرف‌تر! به‌ این ترتیب،  حتی وقتی هفت پادشاه را در خواب می‌بینید، پول  به حساب‌تان واریز می‌شود.  جذاب نیست؟

اگر سایت‌تان کسب‌و‌کارتان فروشگاهی هم نباشد، همین که مشتریان بتوانند فارغ از محدودیت‌های زمانی و مکانی به آن دسترسی داشته باشند کلی مزیت است.

پس اگر دوست دارید فقط زمانی که پشت دخل نشسته‌اید درآمد داشته باشید، ساخت سایت را به شما توصیه نمی‌کنیم.

7- اگر اعتقادی به ارتباط با مشتری و اطلاع‌رسانی ندارید

آیا برای‌تان پیش آمده که با کلی برنامه‌ریزی به فروشگاهی بروید و با کمال تعجب ببینید تعطیل است! روی درب بسته آن هم نوشته‌ای وجود دارد که می‌گوید به‌علت تعمیرات تعطیل است!آیکون اطلاع رسانی

احتمالاً کلی تو ذوق‌تان می‌خورد و خاطره بدی از آن در ذهن‌تان شکل می‌گیرد. اگر آن فروشگاه یک سایت رسمی داشت و در آنجا این تعطیلی را از مدتی پیش اعلام می‌کرد، دیگر تقصیری متوجهش نبود.

همچنین اطلاع‌رسانی‌های دیگر مثل ارائه محصولات جدید، اعلام حراج و اعمال تخفیف روی اجناس، تغییر ساعت کاری و مسائلی از این دست را می‌توان از طریق سایت به مشتریان قدیمی و جدید اعلام کرد.

اگر اصولاً اعتقادی به این کارها ندارید و هیچ ارزشی برای ارتباط با مشتری و جلب رضایتش قائل نیستید، وقت و منابع‌تان را برای سایت هدر ندهید!

8- اگر حفظ مشتری فعلی برای‌تان مهم نیست

حفظ مشتری فعلی هزینه بسیار کم‌تری نسبت به جذب مشتری جدید دارد! در واقع سود اصلی از فروش مجدد به مشتری قدیمی حاصل می‌شود. با داشتن سایت می‌توانید مشتریان قدیمی‌تان راآیکون حفظ مشتریان فعلی حفظ کنید! البته سایت در جذب مشتری جدید هم کمک‌تان می‌کند؛ اما در این بخش تمرکز روی راضی نگه داشتن مشتریان قبلی است. اگر خوب عمل کنید، حتی می‌توانید آن‌ها را به مشتریان وفادار تبدیل کنید. افرادی که برند شما را بدون هیچ هزینه‌ای تبلیغ می‌کنند.

اگر این موضوع برای‌تان اهمیت ندارد و می‌خواهید کار را به قضا و قدر بسپارید. سراغ سایت نروید و چشم‌تان را به در مغازه‌ یا تلفن شرکت‌تان بدوزید.

خب با فرض اینکه دست از لجبازی برداشته‌اید و تصمیم گرفتید برای کسب‌و‌کارتان سایت درست کنید، در بخش بعدی راجع به اهمیت آنلاین بودن صحبت کرده‌ایم.

آنلاین بودن در عصر ارتباطات یک ضرورت است!

یک جمله پرتکرار و کلیشه‌ای از بیل گیتس وجود دارد که می‌گوید:

 در آینده‌ای نزدیک (تقریباً زمان حال) کسب‌و‌کاری که آنلاین نباشد محکوم به نابودی است! 

نقل قول از بیل گیتس در رابطه با آنلاین کردن کسب و کارها

هرچقدر هم که این جمله تکراری و زرد باشد، از درستی آن کم نمی‌شود. در عصر ارتباطات هستیم. مردم خیلی بیشتر در اینترنت وقت می‌گذرانند. کرونا و پندمی هم که این موضوع را تشدید کردند. چطور توقع دارید بدون اینکه در فضای آنلاین حضور داشته باشید، کسب‌وکارتان را سرپا نگه دارید؟

احتمالاً همین حالا هم بسیاری از رقبای‌تان فعالیت‌شان را در این فضا شروع کرده‌اند؛ یعنی هر ثانیه در حال عقب افتادن هستید.

 هرگونه حضوری در فضای آنلاین مفید است، حتی صرف داشتن یک شبکه اجتماعی مثل اینستاگرام؛ اما یادتان باشد که هیچ‌کدام از آن‌ها جای سایت را برای‌تان پر نمی‌کنند. 

رفتار مصرف‌کننده‌ها (مشتریان) تغییر کرده است. برای باقی ماندن در بازار، باید با این تغییرات هماهنگ شوید. این روزها بسیاری از افراد قبل از خرید کردن، راجع به آن در اینترنت (معمولاً گوگل) جست‌و‌جو می‌کنند.

پس آنلاین بودن به هر شکلی بهتر از آفلاین بودن است! اما بهترین حالت آن داشتن سایت است.

اگر تصمیم‌تان را برای داشتن سایت قطعی کردید و هیچ ایده‌ای ندارید که چگونه این کار را انجام دهید، در بخش بعدی پاسخ‌تان را پیدا می‌کنید.

چگونگی ساخت سایت برای کسب‌و‌کار

داشتن سایت، در هیچ برحه زمانی راحت‌تر از حالا نبوده است. می‌توانید با هر بودجه‌ای (بسته به نیازتان از سایت) یک وب‌سایت شایسته کسب‌و‌کارتان بسازید.

لزوماً قرار نیست برنامه‌نویسی کاربلد سایت را برای‌تان طراحی کند. می‌توانید از سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس یا پرستاشاپ کمک بگیرید.

حتی کار می‌تواند راحت‌تر هم باشد! می‌توانید از سایت‌‌سازها استفاده کنید که کار را برای‌تان خیلی زیاد ساده می‌کنند! ما هم این خدمت را ارائه می‌کنیم. به صفحه سایت‌ساز ایران‌سرور سری بزنید.

در ضمن، قبلاً در یک مقاله جامع با عنوان 6 مرحله ساخت سایت برای تازه‌کارها 0 تا 100 این موضوع را با زبان ساده توضیح داده‌ایم.

جمع‌بندی

جدا از مسائل مارکتینگ و بازاریابی، داشتنن سایت برای ذات کسب‌و‌کار هم ضروری است. مخصوصاً در این روزگار که از بچه 4 ساله تا پیرمرد و پیرزن 85 ساله از اینترنت به شکل‌های مختلف استفاده می‌کنند.

در این مقاله از مزایایی گفتیم که در صورت نداشتن سایت، کسب‌و‌کارتان از آن‌ها محروم خواهد شد. همچنین ساده‌ترین راه‌های ساخت سایت را هم به شما معرفی کردیم.

برای تهیه این مطلب از دو سایت معتبر Forbes و Themeisle استفاده کرده‌ایم.

اگر دوست و آشنایی دارید که بر نداشتن سایت پافشاری می‌کند، حتماً این مقاله را برای او بفرستید. بلکه به راه راست هدایت شود!

سپاس از وقت ارزشمندتان.

3/5 - (1 امتیاز)

مایلید هر دو هفته یک ایمیل مفید دریافت کنید؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

همچنین شاید دوست داشته باشید!

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست