نصب ذخیره فایل ابری OWNCloud در Ubuntu 16.04 – بخش دوم
روش نصب و تنظیم ownCloud روی Ubunu 16.04
معرفی
ownCloud یک سرور اشتراک گذاری فایل است که به شما اجازه می دهد، محتوای شخصی خود، مثل اسناد و تصاویر را در یک مکان متمرکز ، بسیار شبیه Dropbox ذخیره کنید. تفاوت مهم ownCloud رایگان و متن باز بودن آن است. با این ویژگی ها به هر کسی اجازه را می دهد تا آن را مورد آزمایش و استفاده قرار دهد. همچنین ownCloud امنیت و کنترل اطلاعات حساس شما را فراهم می کند، بنابراین استفاده از خدمات هاست ابری شخص ثالث حذف می شود.
ما در این آموزش یک نسخه ownCloud را روی سرور Ubuntu 16.04 نصب و تنظیم می کنیم.
پیش نیاز ها
برای اینکه بتوانید تمام مراحلی که در این آموزش ارائه شده است را انجام دهید به موارد زیر نیاز دارید:
** یک کاربر sudo روی سرور:
شما می توانید یک کاربر با مجوزهای sudo ایجاد کنید.
** یک LAMP stack :
برای اینکه ownCloud بتواند کارکرد مناسبی داشته باشد به یک وب سرور، یک بانک اطلاعاتی و PHP نیاز دارد. بنابراین باید روی سرور خود یک LAMP stack نصب کنید تا به تمام این نیاز ها پاسخ داده شود. ( LAMP شامل Linux ، Apache ، MySQL و PHP است) .
-> جهت اطمینان از استفاده از تمام توانمندی هایی که ownCloud در اختیار قرار داده است، حتما ماژول های PHP زیر را هم نصب نمایید: php-bz2, php-curl, php-gd, php-imagick, php-intl, php-mbstring, php-xml, and php-zip.
** یک گواهینامه SSL:
اینکه باید چگونه تنظیمات گواهینامه SSL را انجام دهید به اینکه آیا برای دسترسی به سرور از یک نام دامنه استفاده میکنید یا خیر بستگی دارد.
-> اگر شما یک نام دامنه داشته باشید… راحت ترین روش برای برقراری امنیت وب سایت شما استفاده از Let’s Encrypt است، که گواهینامه های رایگان و قابل اعتماد ارائه می دهد.
-> اگر شما نام دامنه ای ندارید… و از این تنظیمات فقط برای آزمایش یا کاربرد شخصی استفاده می کنید،می توانید به جای گواهینامه های SSL از گواهینامه هایی که خودتان ایجاد می کنید، استفاده کنید.(self-signed certificate) . این روش همان نوع از رمزگذاری را فراهم می کند بدون اینکه نیاز به اعتبارسنجی دامنه داشته باشید.
مرحله اول- نصب ownCloud
بسته سرور ownCloud در انبار پیش فرض Ubuntu وجود ندارد. اگرچه، ownCloud از یک انبار اختصاصی برای توزیع نگهداری می کند.
برای شروع، باید کلید پخش (release key) آنها را با استفاده از دستور curl دانلود نمایید و آن را با apt-key و با دستور add وارد کنید:
sudo curl https://download.owncloud.org/download/repositories/stable/Ubuntu_16.04/Release.key | sudo apt-key add -
OutPut . . . % Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current Dload Upload Total Spent Left Speed 100 1358 100 1358 0 0 2057 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 2057 OK
فایل ‘Release.key’ حاوی کلید عمومی PGP ( حریم خصوصی بسیار خوب) است که از apt جهت بررسی اعتبار بسته ownCloud استفاده خواهد شد.
علاوه براین، برای وارد کردن کلید، باید در پوشه sources.list.d فایلی به نام owncloud.list برای
apt.
ایجاد کنید. این فایل حاوی آدرس انبار ownCloud خوهد بود.
echo 'deb https://download.owncloud.org/download/repositories/stable/Ubuntu_16.04/ /' | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/owncloud.list
Output deb https://download.owncloud.org/download/repositories/stable/Ubuntu_16.04/ /
پس از اضافه کردن منبع جدید، از ابزار apt-get و دستور update استفاده کنید تا apt از تغییرات آگاه شود.
sudo apt-get update
Output . . . W: https://download.owncloud.org/download/repositories/stable/Ubuntu_16.04/Release.gpg: Signature by key DDA2C105C4B73A6649AD2BBD47AE7F72479BC94B uses weak digest algorithm (SHA1)
در نهایت، با ابزار apt-get و دستور install ، نصب ownCloud را اجرا کنید:
sudo apt-get install owncloud
هنگامی که در خط فرمان پیام Do you want to continue? [Y/n] را مشاهده کردید جهت تایید نصب کلید ENTER را بزنید.
Output Setting up owncloud-deps-php7.0 (9.1.1-1.2) ... Enabling conf owncloud. To activate the new configuration, you need to run: service apache2 reload apache2_invoke: Enable module rewrite apache2_invoke owncloud: already enabled Setting up owncloud (9.1.1-1.2) ... Processing triggers for libc-bin (2.23-0ubuntu4) ... Processing triggers for libapache2-mod-php7.0 (7.0.8-0ubuntu0.16.04.3) ...
همانطور که در خروجی مشاهده می کنید، روند نصب، یک پیکربندی جدید برای Apache ایجاد می کند. از ابزار systemctl به همراه دستور reload استفاده کنید تا Apache daemon را از تغییرات آگاه کنید.
sudo systemctl reload apache2
حال که نصب سرور ownCloud را انجام دادیم، در مرحله بعد باید بانک داده ای را که ownCloud با آن کار می کند را ایجد کنیم.
مرحله دوم – پیکربندی بانک اطلاعاتی MySQL
برای شروع باید با یک اکانت مدیر به MySQL وارد شوید:
mysql -u root -p
برای ورود از کلمه عبوری که برای کاربر ارشد MySQL هنگام نصب سرور بانک اطلاعاتی تنظیم کردید استفاده کنید.
ownCloud به یک بانک اطلاعاتی مجزا برای ذخیره اطلاعات اجرایی نیاز دارد. نام این بانک اطلاعاتی را هر چیزی که دوست داشته باشید می توانید بگذارید، ما برای ساده کردن کار تصمیم گرفتیم از نام owncloud استفاده کنیم.
mysql> CREATE DATABASE owncloud;
توجه: همه دستورات MySQL باید با سمی کالون (;) تمام شوند، اگر در هر مرحله از انجام کار با خطا مواجه شدید لطفا چک کنید که پایان همه خطوط (;) داشته باشد.
سپس، یک کاربر MySQL مجزا ایجاد کنید، این کاربر جدید با بانک اطلاعاتی جدید در ارتباط خواهد بود. ایجاد بانک های اطلاعاتی و اکانت های تک کاره از نقطه نظر مدیریتی و امنیتی ایده خوبی است. همانند انتخاب نام بانک اطلاعاتی می توانید نام دلخواه خود را به کاربر بانک اطلاعاتی هم اختصاص دهید. در این مورد هم ما از owncloud استفاده کردیم.
mysql>GRANT ALL ON owncloud.* to 'owncloud'@'localhost' IDENTIFIED BY 'set_database_password';
هشدار: مراقب باشید که در دستور زیر پسورد واقعی را قرار دهید: set_database_password
پس از اینکه دسترسی های لازم را به کاربر بانک اطلاعاتی تخصیص دادید، دستور flush-privileges را اجرا کنید تا مطمئن شوید که MySQL در حال اجرا از مجوز های اخیرا داده شده اطلاع دارد:
mysql> FLUSH PRIVILEGES;
در اینجا پیکربندی MySQL کامل می شود، بنابراین با دستور زیر از session خارج می شویم:
mysql> exit
حال که سرور ownCloud را نصب کردیم و بانک اطلاعاتی را پیکربندی نمودیم، می توانیم به پیکربندی برنامه ownCloud بپردازیم.
لطفا برای ادامه این آموزش در قسمت های بعدی با ما همراه باشید.